Suolihuuhtelu ja ummetus

On:

Suolihuuhtelu kotona tukee suolentoimintaa. Suolihuuhtelulaite on näppärä apu.

Apua ummetukseen

Ummetus ja erilaiset muut suolentoiminnan vaivat ovat jatkuvasti yleistyvä ongelma. Kokosimme muutamia vinkkejä ummetuksen hoitoon ja suolihuuhteluun kotona.

Suolihuuhtelun tarkoitus

Suolihuuhtelu on ikivanha konsti, jota on käytetty mm. ummetuksen hoitoon, kehon puhdistukseen ja painonhallintaan jo vuosisatojen ajan. Suolihuuhtelu tehdään lämpimällä vedellä ja sen tarkoitus on normalisoida suolen omaa toimintaa. Toimiva suolisto tukee myös muiden elinten ja lymfajärjestelmän toimintaa. Suolihuuhtelusta voi olla monenlaista hyötyä.

Suolihuuhtelu ja ummetus

Suolihuuhtelussa suoli tyhjennetään lämpivän veden avulla lempeästi. Lämmin vesi pehmittää ja irottaa ulostetta ja rentouttaa suolen lihaksistoa. 

Suolihuuhtelusta vauhtia aineenvaihduntaan

Suolihuuhtelu ei ainoastaan tyhjennä suolta, vaan myös tasapainottaa suolen mikrobikantaa. Näin suolen aineenvaihdunta normalisoituu ja koko keho alkaa voida paremmin.

Suolihuuhtelua painonhallintaan

Pullottava alavatsa ei välttämättä olekaan vain rasvaa. Jos suolistoon on pakkautunut ulostemassaa, se vaatii oman tilansa. Suolihuuhtelusta voi silloin olla apua litteämmän vatsan saavuttamiseksi. Suolihuuhtelu tukee painonhallintaa myös aineenvaihdutaa parantamalla.

Suolihuuhtelusta lisää vastustuskykyä

Kun suoliston tasapaino järkkyy, se ei enää pysty suoriutumaan kaikista tehtävistään. Suolistossa pitkään viipyvät toksiinit alkavat imeytyä elimistöön ja aiheuttavat monenlaista vaivaa päänsärystä nivelkipuihin. Koko keho alkaa voida huonommin ja vastustuskyky heikkenee. Kun paksusuoli puhdistuu, se alkaa myös toimia paremmin ja suoriutua jälleen tärkeistä tehtävistään.

Suolihuuhtelulaite

Suolihuuhtelu kotona onnistuu parhaiten siihen tarkoitetun suolihuuhtelulaitteen avulla. Apteekista saatavat kertakäyttöiset suolihuuhtelupussit eivät välttämättä sovellu pitkäaikaiseen käyttöön. Laadukas suolihuuhtelulaite on tehty kestävästä materiaalista ja sitä voidaan käyttää kerta toisensa jälkeen.

Suolihuuhtelulaite kotikäyttöön

P.Jentschuran suolihuuhtelulaitteessa on oma suuttimensa myös emättimen huuhteluihin.

Kotivinkit ummetukseen

Voit vaikuttaa suolentoimintaan suolihuuhteluiden lisäksi säännöllisellä liikunnalla, kuitupitoisella ruokavaliolla ja säännöllisellä vessarutiinilla.

Liikunta auttaa ummetukseen

Säännöllinen liikunta on erittäin tärkeää suolentoiminnan kannalta. Liikunnan ei kuitenkaan tarvitse olla raskasta syketreeniä. Suoli nauttii eniten stressittömästä lempeästä liikunnasta, kuten reippaasta kävelylenkistä tai uimisesta.

Hyvä ruokavalio ehkäisee ummetusta

Kuitupitoinen, runsaasti kasviksia sisältävä ruokavalio on hyvän suolentoiminnan perusta. Kasviksia syödessä kannattaa muistaa monipuolisuus. Muista myös juoda päivittäin riittävästi vettä.

Säännölliset vessatavat

Suolisto rakastaa stressitöntä ja vessarutiineja noudattavaa elämäntapaa. Suoliston voi opettaa toimimaan tiettyinä aikoina päivästä, ja siitä onkin hyvä pitää kiinni. Vessareissuja ei tule siis jättää väliin vaikka olisikin matkoilla tai kyläilemässä.

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu